NQE Rakennetekniikka arvostaa ketteryyttä IT-palveluiden toimittajalta

palaveri

NQE Rakennetekniikka tarjoaa laadukasta rakennesuunnittelupalvelua talonrakentamisen ja teollisuusrakentamisen sektoreilla kaikkiin kohteisiin rakennusliikkeille, rakennuttajille ja yleensäkin kaikille rakennushankkeeseen ryhtyville. Suunnittelupalvelut kattavat uudis- ja peruskorjauskohteet ja rakennesuunnitelmien ulkopuolisen tarkastamisen myös poikkeuksellisen vaativa -luokan kohteisiin. Yhtiöllä on toimipisteet Oulussa ja Turussa ja kohteita suunnitellaan joka puolelle Suomeen.

NQE:n suunnittelutoiminnalle oleellisia asioita IT-infran näkökulmasta ovat mallinnus- ja laskentatehoa vaativien rakennesuunnitelmien tehokas käsittely nopeassa ja tietoturvallisessa verkossa. Myös palvelinten varmuuskopioinnit, arkistoinnit ja katastrofipalautukset ovat olennaisia jatkuvuuden ja viranomaismääräyksien näkökulmasta.

“Parasta WhiteZonen IT-palveluissa on toteutustapa, joka jo itsessään vähentää tarvetta tukipyynnöille. Verkkojen ja muiden palveluiden toiminta on ongelmatonta.

Toimitusjohtaja Matti Kinnunen, NQE Rakennetekniikka Oy

Tavoitteena ulkoistaa IT kokonaisuudessaan ketterälle toimijalle

NQE siirtyi käyttämään WhiteZonen IT-palveluja kesän 2023 aikana. Toimitusjohtaja Matti Kinnunen kertoo, että tavoitteena oli ulkoistaa IT-infran toteutus ja ylläpito ketterälle kumppanille, joka tuntee ympäristön ja on yhden puhelinsoiton päässä tarvittaessa. Tukipyyntöjen käsittely haluttiin mahdollisimman suoraviivaiseksi, ilman tarpeettomia palavereita ja useassa vaiheessa tapahtuvia käsittelyjä. Lisäksi verkon topologiassa havaittiin parantamisen varaa ja sillä oli vaikutusta monien palveluiden toimintaan. Myös palvelimilla oli säännöllistä uudelleenkäynnistys tarvetta eikä palvelinten varmistuksien toimivuus ollut riittävällä tasolla.

WhiteZonen IT-palveluiden käyttöönotto tapahtui sujuvasti ja samalla korjattiin aiemmin havaitut ongelmakohdat IT-ympäristössä 

Matti Kinnunen toteaa siirtymisen WhiteZonen IT-palveluiden piiriin sujuneen ongelmitta. IT-kokonaisuuden toteutus aloitettiin suunnittelemalla verkkotopologia uusiksi ja varmistamalla, että verkkotopologian puolesta katastrofipalautustilanteessa kyetään nostamaan palvelut nopeasti takaisin toimintaan. Myös palvelinten tarvitsemat resurssit laskettiin tarkasti ja suunniteltiin osaksi verkkotopologiaa. Samalla suunniteltiin palvelinten varmistukset, arkistointi sekä katastrofipalautusmalli, joka vastaa NQE Rakennetekniikan liiketoimintavaatimuksiin. Tämän jälkeen otettiin käyttöön RMM hallinta- ja valvontapalvelu päätelaitteille, verkkolaitteille ja palvelimille sekä muodostettiin laiteinventaariot. Myös WhiteZonen Helpdeskin prosessit on rakennettu RMM hallinta- ja valvontapalvelun päälle. Viimeisessä vaiheessa asennettiin uudet palvelimet ja verkkolaitteet uuden topologian mukaisesti ja toteutettiin palvelinten ja tietojen migraatio vanhoilta palvelimilta uusille ilman käyttökatkoja sekä luovutettiin dokumentaatio ja asiakasohjeistus NQE Rakennetekniikalle.

Etsiikö yrityksesi samanlaisia palveluita ja tuotteita?

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Petri Lohiniva

Petri Lohiniva

Toimitusjohtaja, OmaPilvi -palvelut, sovellukset, hallintapalvelut

Katso lisää referenssejä

$

Seuraava

WhiteZone vastaa Business College Helsingin ohjelmistolisensseistä

WhiteZone vastaa Business College Helsingin ohjelmistolisensseistä

Business College Helsinki on ollut WhiteZonen asiakas jo vuodesta 2007 alkaen. Ohjelmistojen osalta WhiteZone on koko kuluneen ajan toimittanut Business Collegen tarvitsemat Microsoftin lisenssit ja huolehtinut, että aina juuri oikea määrä lisenssejä on ollut käytettävissä ja asiakkaalle parhaimmin soveltuvalla sopimusmallilla.

#

Edellinen