Suomen Vesitieto Oy

Suomen Vesitieto Oy edistää vesihuollon digitalisaatiota tuomalla ratkaisuja älykkääseen vesihuoltoon. Ratkaisut toteutetaan WhiteZonen virtuaalisesta palvelinkeskuksesta.

Uuden sukupolven asiakastieto- ja laskutusjärjestelmä vesihuoltolaitoksille

Suomen Vesitieto Oy on sitoutunut vesihuollon digitalisaation edistämiseen, ja kehittää vesihuoltolaitoksille ohjelmistoratkaisuja toiminnan tehostamiseen ja verkostojen suunnittelun ja ylläpidon tueksi.

Vesitieto-asiakastietojärjestelmä kattaa mm. asiakashallinnan, sopimushallinnan, vesimittarien hallinnan, lukemien vastaanoton ja tarkistuksen, kaikki erilaiset laskutukset, myyntireskontran ja raportoinnin.

Lisäksi järjestelmässä on liittymiä muihin järjestelmiin kuten laskuoperaattoreihin, taloushallintoon, pankkiin, verkostotietojärjestelmiin ja etäluettaviin IoT-älymittareihin sekä muihin IoT-laitteisiin.

Järjestelmään on saatavissa myös mobiilisovellus mittariasennuksiin ja muiden verkostotöiden kirjaamiseen ja seurantaan, sekä Vesitili-asiakasportaali vesihuollon loppuasiakkaille.

Vesitiedon avulla voi tehostaa asiakaspalvelua ja lisätä eri tietojärjestelmien integraatiota. Etäluenta ja mittaustietojen hallinta automatisoivat kulutustietojen ja verkoston hallintaa.

Vesihuollon digitalisaatio on kovaa vauhtia menossa eteenpäin, etäluettavien vesimittareiden käyttöönotto on alkanut ja Vesitieto tarjoaa siihen IoT-Datapalvelun, johon vesimittareista ja muistakin vesi- ja jätevesiverkostoissa olevista IoT-mittalaitteista tuleva mittausdata ja mm. automaattiset hälytykset kerätään, visualisoidaan ja tuodaan helpommin hyödynnettävään muotoon.

Vesitiedon asiakkaana on useita Suomen suurimmista vesihuoltolaitoksista, ja niiden lisäksi joukko muunkokoisia vesihuoltolaitoksia. Tänä vuonna Suomen Vesitieto Oy toimittaa uudet asiakastieto- ja laskutusjärjestelmät mm. Vaasan, Hämeenlinnan, Porin ja Kuopion vesihuoltolaitoksille.

Markku Ojala – Suomen Vesitieto Oy

Toimitusjohtaja Markku Ojalalla on pitkä ohjelmistoalan sekä audio-, video- ja verkkotekniikan kokemus. Lisäksi hän on toiminut pitkään bisnesenkelinä ja siinä ominaisuudessa nähnyt paljon erilaisia yrityksiä sekä niiden tarpeita.

Tämän kokemuksen ansiosta Markulla on laaja näkemys yritysten käyttämistä palveluista ja niihin kohdistuvista vaatimuksista. Tämä kokemus tarkoittaa myös osaamista vaatia palveluntoimittajilta osaamista ja asiantuntemusta.

WhiteZonen virtuaalinen palvelinkeskus

Kun Suomen Vesitieto alkoi suunnitella uutta palveluaan vuonna 2017 oli tärkeää löytää pilvipalvelun kehittämiseen ja toteuttamiseen luotettava kumppani.

”Meillä oli useita hyviä vaihtoehtoja palveluntarjoajaksi. Koska yhteistyöstä WhiteZonen kanssa oli jo hyviä kokemuksia aiemmista projekteista, oli valinta lopulta helppo”, kertoo Markku päätöksestä.

 

”WhiteZonen pitkä kokemus pilvipalveluiden tuottamisesta tuo turvaa asiakkaalle.”

Pilvipalvelun käyttöönotto sujui hyvin ja palvelinkapasiteettia on kasvatettu tarpeiden lisääntyessä. Palvelun suurimpia etuja onkin skaalautuvuus vaatimusten mukaan.

Suomen Vesitieto on ohjelmistoyhtiö ja teknisen osaamisensa ansiosta he ovat olleet myös oikealla tavalla vaativa asiakas WhiteZonelle.

 

WhiteZonella on käytössä laadukkaat konesalit, tietoliikenneyhteydet sekä palomuurit, joten voimme luottaa palvelinympäristöön.”

Asiakaskokemus

”WhiteZonen kanssa on ollut helppo keskustella ja käydä läpi vaihtoehtoja sekä löytää aina se oikean kokoinen ratkaisu oikeassa vaiheessa.”

Markun mukaan varsinkin suunnitteluvaiheessa heille oli tärkeää suora keskusteluyhteys WhiteZonen kanssa. Apua ja tukea on aina saatu myös käyttövaiheessa.

”WhiteZonen selkeä etu on, että saamme suoraan yhteyden tukeen ja henkilöihin.”

Yhteydenottoja ei jouduta tekemään kasvottomasti tukipyyntöjen kautta ja käytössä on aina puhelinyhteys asiantuntijaan.

Asiakkuuteen on lisäksi kuulunut mm. työasemia, palvelimia, verkkotunnuspalveluita sekä ohjelmistolisenssejä.

”Palvelu on toiminut hyvin myöskin näiden osalta. Saamme nopeasti tarjoukset ja selkeät hinnat tarvittaville laitteille. Myös toimitukset ovat olleet nopeita.”

”Suora keskusteluyhteys sekä asioiden tunteminen helpottavat kanssakäymistä ja hinnat ovat kilpailukykyisiä suuriinkin toimijoihin verrattuna.”

Näillä palveluilla ja tuotteilla paransimme Vesitieto Oy:n IT-ympäristöä

Office 365

Omapilvi VDC

Verkkotunnuspalvelut

Microsoft Azure

Työasemat

Kehityspalvelin

SSL-sertifikaatit

Etsiikö yrityksesi samanlaisia palveluita ja tuotteita?

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Mika Paakkanen

Mika Paakkanen

Partner, Lisenssit ja ohjelmistot, OmaPilvi -palvelut

Katso lisää referenssejä

$

Seuraava

WhiteZone vastaa Business College Helsingin ohjelmistolisensseistä

WhiteZone vastaa Business College Helsingin ohjelmistolisensseistä

Business College Helsinki on ollut WhiteZonen asiakas jo vuodesta 2007 alkaen. Ohjelmistojen osalta WhiteZone on koko kuluneen ajan toimittanut Business Collegen tarvitsemat Microsoftin lisenssit ja huolehtinut, että aina juuri oikea määrä lisenssejä on ollut käytettävissä ja asiakkaalle parhaimmin soveltuvalla sopimusmallilla.

#

Edellinen